Folket

 
 
Alla samlade, brudtärnor, bestmans, toastmasters och brudpar
Ett fint gäng:)

Ett hav av allt

 
 Hur ska man någonsin hitta "rätt" klänning då det finns så många som är så underbara! Finns för många fina, vi får nog gifta oss fler gånger. Har ju redan ångrat mig med färgtemat och detta efter att vissa grejer hade inhandlats, så dom är ju bara att kasta nu:) men jag antar att det inte var första gången jag ändrade något. Ni inblandade får helt enkelt vara med på sånt:)
 

 
 
 
 
 /Bruden 

#throwbackthursday

 
 
Vandring uppför Satsfjäll 2008
 
 

...

 
 
 
 
 

3840 dagar eller 92157 timmar eller 5529437 minuter eller 331766200 sekunder

 
så länge har brudparet varit tillsammans idag :)
 
Edinburgh 2011
 
 

Kärlek som samlar kärlek

 
Kärlek är så mycket. Det kan formas och visas i relationer på så många olika sätt. Jag tycker att detta faktum om kärlek blir extra tydligt när ett bröllop vankas. Även fast brudparets kärlek är det som står i fokus så är det ändå så mycket annan kärlek som också sammanstrålar. Det är något som jag tror att man kanske glömmer bort inför bröllop och självklart är det just bröllopsparets kärlek som ska vara i fokus, men tänker man ett steg längre så kan man se hur ett kärlekspar som funnit varandra också är en första länk i lång kedja av fina och kärleksfulla relationer. Mellan brud och brudgum. Mellan föräldrar och barn. Mellansvärföräldrar och brudpar. Mellan morföräldrar och barnbarn. Mellan systrar och och bröder. Mellan vänner och bekanta.
 
Visst är det fantastiskt, hur ett kärlekspar kan göra så att relationer fördjupas och människor samlas? Underbart
 

Inlägg av: Brudtärnan Anna
 

...

 

Bestman: Waffe

Den 21. februari fick jag en fråga av Carro, eller nej, inte en fråga. Jag fick ett besked om att jag skulle in på bloggen och skriva ett inlägg där jag presenterar mig själv och berättar om min relation till Jonte. I tillägg skulle jag lägga in en bild på mig själv med tröjan på. När Carro 'frågar' så gör man, så enkelt är det! Men...
 
Då detta besked kom så var jag inne på en av dom där 80 timmars arbetsveckorna man ibland har som (lite för dålig) fotbollstränare. Jag spenderade mina dagar inne i Valhall på Vålerengas fotballsskola för att direkt köra vidare till A-lagsträning och möten med Nesodden. Needless to say så föll detta skriv-uppdrag "i glemme boka" som man säger här i Norge. Samtidigt så skulle jag ju upp till Falun för att hälsa på min gudson Mio och hans fantastiska föräldrar nästa helg, så då blir det ju säkert gjort tänkte jag! Det blev det inte... 
 
På nått vis så kom jag på att det är ganska passande att jag varit lite trög med att skriva, det blir en slags tyst revolt mot Jonte och alla dom gånger jag väntat på att han ska klara av att göra sig klar - de gångerna som gjort han känd som "Snigeln". Det är inte omöjligt att, när han tar extra lång tid på sig, precis som Sillen skrev, tänker ut något tokigt som han ska pröva få mig och andra att göra åt han. Oftast är nog jag den som uppmuntrar dessa dumheter och framförallt om det gäller något Sillen ska göra, och kanske just därför är vi alla tre goda vänner. 
 
Jag har varit vän med Jonte sen början på 2000-talet. Vi är uppväxt på samma ort, Utrikes Hammerdal men då jag på papperet är några år äldre så började vi inte umgås förrän han blev tillräckligt gammal att vara chaufför (osäker på om han hade körkort dock..) . Av någon anledning så kom vi så bra överrens att vi nu titulerar varandra BFF's. Vi har delat både bra och dåliga upplevelser och stöttat varandra genom tuffa tider, lika som att vi skrytit åt varandra när vi väl lyckas med något. 
 
Som alla vet är Jonte en av Sveriges bästa mjukbandydomare, kanske den bästa, i allafall på damsidan. Det tar jag all ära för. Hans första match som mjukbandydomare var i Vilhelmina som 17 åring (?) i en herr 3:a, tilsammans med yours truly. När vi kommer upp så packar den unge Lindberg ur bagen och börjar ta ur domarkläderna och pipan ur plasten! För dom som varit i Vilhelmina sporthall så vet ni att det är en väldigt liten hall, sargen står upp mot ribbstolarna och som domare så får man pröva på sina gymnastik kvaliteter, kanske var det därför vi "hittade" två straffar. Vi klarade oss skrämmande bra, fick t o m skryt (!) och kanske är det tack vare denna upplevelse (eller till trots för?) som Jonte nått den absoluta toppen! 
 
För dom som inte känner mig, eller för dom som bara hört (falska) rykten om mig så kan jag lite kort berätta att jag fortfarande är 25 år, sen 6 år bosatt i Norge och har dom senaste två-tre åren jobbat heltid som fotbollstränare. Någon djupare existensiell frågeställning håller vi oss undan, den får vi ta på bröllopsfesten!  
 
Jag är otroligt glad för att ha Jonte och Carro som mina vänner, otroligt stolt över att vara fadder till Mio och extremt ärad till att få titeln som bestman tillsammans med Axel och Sillen. 
 
Vad kul det ska bli!
Skål,
Marcus
 
 
  

Vackra sanning

 
 
Mycket får man lära sig när ens bästa vänner planerar bröllop ♥
 

Inlägg av: Brudtärnan Anna

Vad får det lov att vara för dricka?

Här kommer ett avslöjande inför bröllopet som också ger ER läsare/gäster möjligheten att påverka!
 
På bröllopsfesten kommer det att finnas en.........................BAR! (No shit Sherlock?) I baren kommer det att finnas diverse utbud som ska passa alla möjliga smaklökar. Har du något gott dryckestips? Någon drink? Ölsort? Vitt? Rött? Rosa? Bubbel? Avec?
 
Kom med förslag på vilken dryck som DU tycker skulle passa bra in i bröllopsbaren! Självklart har brudparet första tjing att välja vad som ska stå på menyn, men goda idéer är alltid välkomna!
 
Caroline & Jonatan i Thailand 2010
 

Inlägg av:Brudtärnan Anna
 

Toastmasters: Sanna och Pelle

 
Då var det dags för oss att skriva ett inlägg här. För det är så att vi har fått ett ärofyllt uppdrag som toastmasters på Carro och Jontes bröllop. Det var något vi direkt tackade ja till och vi känner oss glada över tillfrågan men också lite nervösa (på ett positivt sätt), för vi verkar ju vara ett rejält gäng som ska bege oss till Backe för några dagar i kärlekens tecken.
 
Vi tänkte göra en kort presentation av oss själva, Sanna och Pelle heter vi. Pelle hur funnits i Carro och Jontes liv ett längre tag medan Sanna har kommit in de senaste åren och det är något hon är väldigt glad över. Pelle lärde känna Carro när de studerade till idrottslärare i Falun och de började umgås i samma kompisgäng. På så sätt lärde Pelle känna Jonte och numera hörs dem minst en gång/v för att håna loss på respektive hockeylags insatser (Pelle håller på Djurgården och Jonte håller som bekant på Modo). Detta har fått Carro att tycka att Jonte snott hennes kompis då Pelle aldrig eller väldigt sällan hör av sig till henne. Men som en blixt från klarblå himmel bytte Pelle jobb strax innan jul och för att få lämna sin nuvarande tjänst fortast möjligt var han tvungen att fixa fram en ersättare, vem om inte Carro kunde tänkas lämpligast för detta ärorika uppdrag. Sagt och gjort, efter lite fixande med dagmamma och ett sjukt bra uppsnack av Pelle fick Carro ta över Pelles tjänst och är numera gymnastikdirektör på Faluns bästa gymnasieskola. Detta har medfört att Carro och Pelle hörs minst en gång om dagen via telefon eller sms om hur hon ska lösa det faktum att Pelle lovat guld och gröna skogar till sina elever. (Lite kuriosa om detta är att första veckan Carro började jobba så hade Pelle bokat av alla salar till idrottslektionerna så när Carro kom till Lugnet i tron att hon hade tillgång till en sal och skulle ha lektion inte alls hade någon sal att vara i. Detta löst hon galant vilket också visar vilken värdig efterträdare Pelle fått =) )
 
Sanna lärde känna Carro och Jonte genom att hon och Pelle blev ett par 2011 och nu försöker Carro och Sanna se till att de alla fyra (och Mio såklart) ses med jämna mellanrum. Det går ganska bra om man bortser från Jontes klumpiga kommentarer. ;-) Vid en middag hos Sannas pappa i Borlänge försökte Jonte skoja med Sannas 5-åriga lillasyster Elsa om att det fanns en skatt begravd under altanen. Det slutade med att Elsa högg i altanen med en spade och tillslut i frustation påpekade att hon minsann behövde en motorsåg. Detta släppte hon inte på hela kvällen och hon pratar fortfarande om det ibland. (Elsa gav dock igen och gav Jonte en ölburk han lämnat ute med kommentaren "Jonatan, i det här huset städar vi efter oss" ). Men Jonte har mycket "roligt" att vänta när Mio blir lite större och mer talför. Carro och Sanna har däremot klickat från första stund ;-)
 
Eftersom att vi är toastmasters kan det ju vara så att några eventuellt vill ha tag på oss, till exempel om man vill hålla tal eller hitta på något annat skoj. Då kan man höra av sig till oss på följande mailadresser:
Sanna: [email protected]
Pelle: [email protected]
 
Vi ses i Backe :-)
/Sanna och Pelle
 
 
 
 

#throwbackthursday

 
Carros studentbal 2004:)
 
 
 

...

 

Bröllopsresa

 
 
Det har varit lite diskussion om vart denna resa ska gå, Jonte vill till värme medans Carro vill bo på något coolt såsom ett slott eller dylikt. Resor brudparet gjort tillsammans hittills är
 
2003 Kos
2009 England
2010 Thailand
2010 Rhodos
2011 Italien
2012 Skottland
 
Dom har iaf kommit överrens och båda är nöjda med beslutet:)
 
Bild från Rhodos-10
 
 

Bestman: Elias

För ett par veckor sedan fick jag ett mjukt paket på posten. Avsändaren var min gode vän Jonte. Jag räknade nu med att antingen få hans svettiga bandystrumpor i en påse alternativt någon löjlig Modo-mössa i hopp om att få värva supportrar till en vilsen klubb. Det visade sig att jag hade fel och att paketet innehöll något mycket trevligare än vad mjuka paket brukar innehålla. En tröja märkt med mitt namn samt ordet "Bestman". Jag är bröllopsfantast ut i fingerspetsarna. Dock har jag aldrig varit på ett bröllop där jag står tillräckligt nära brudparet eller varit alldeles för ung för MAXIMERA bröllopsupplevelsen. Nu ska det alltså äntligen hända!

Hur kommer det sig att jag har fått möjligheten att vara en i "drömtrean"?
Jag träffade Jonte när jag flyttade till Falun och började på samma jobb som honom. Vi började ganska fort umgås på fritiden. Att vi klickade handlar nog mycket om att Jonte gillar att hitta på tok som han egentligen inte själv vågar utföra. Det var där jag kom in i bilden. Vi kompletterar varandra då jag är den enda personen, dum nog att göra som han säger.
Och på den vägen är det!

Nu är jag alltså inte bara #1 ut av Jontes tre bestmans att skriva i bloggen utan även helt enkelt #1 av dessa(?). Tillsammans med en kille som utvandrat till Norge och glömt det svenska språket och en som tyvärr endast fått hjärncellerna som blev över efter att föräldrarna både fött Jonte och hans syster.

Skämt och sido. Det är en stor ära att få vara en del av denna vigsel och jag ser fram emot ett vinterbröllop i Backe.

/Elias

Brudparet 11,5 år sedan

 
första bilden på dom tillsammans