Just saying

 
 
/brudtärna Micaela

DEL 4

Inser nu att det var bra att jag sparade mina ursäkter till ett senare tillfälle. För inser nu att del 4 borde ha kommit ut för några veckor sedan=) Det är mycket olika saker som ligger bakom att jag inte hunnit med, men den största är nog hur jag på ett bra sätt ska lyckas binda ihop allt!
 
Efter bion (Finns inte så mycket att berätta om den. Har ni inte sett den behöver ni inte göra det helt enkelt) så går vi till bilen som är parkerad rakt utanför bion. Jag hade bokat bord till kl. 20:30 och nu var bara klockan 20:00 så jag tänkte att jag måste få tiden att gå lite. Hade vi bott i Stockholm hade det varit enkelt att bara svänga fel så hade vi kommit i rätt tid. Men hur gör man för att köra fel i 30 minuter i Falun på en tisdagskväll när det typ inte är någon mer bil ute?
20:25 går vi in genom ytterdörren på 2 rum o kök. Det är igen som tar emot oss, så vi går in och ska hänga av oss kläderna. När vi kommer upp från trapporna så stöter vi på en kille från personalen. Jag som såklart går först uppger namn och är nästan halvvägs in i rummet där vi har planerat upp allt när han säger
"-Ni kan följa efter mig."
Min hjärna varnar direkt! (vilket den brukar göra några gånger per dag, med blandat resultat). 
"Detta är inte rätt!
 
Jag piper ur mig mitt namn igen och säger att jag tror vi har bokat rum här inne (Pekar med en avig armrörelse snett bakåt eftersom vi har hunnit gå några steg)
"-Det rummet är inte...Lindberg sa du...ja det går bra....Följ efter mig.
Snubben höll på att ställa till det lite för mig kan jag ju säga, men han räddade det snyggt! När jag berättade detta för Carro några timmar senare så hade hon inte ens uppfattat det som lite konstigt.=)
 
Väl inne i rummet är det precis som vi hade pratat om innan. Levande ljus, samtliga 3 bord var dukade, men jag såg direkt att dom hade lyssnat på mitt önskemål att "vårat" bord skulle vara lite mer speciellt. ingen julmusik, utan bara fina, lugna låtar, dovt i bakgrunden. 
Vi sätter oss ner och en servitris kommer in och förklarar samtliga maträtter och vilka drycker som skulle passa bra till respektive rätt.
Vårat val föll på samma maträtt för en gångs skull. förrätten var några olika smakupplevelser, allt från special-köttbullar till någon svamp=) Under hela förrätten satt jag bara och funderade hur jag skulle lyckas med detta. När är rätt tillfälle? vad ska jag säga?  hur ska jag bygga upp stämningen?  och vad gör jag om något går fel? HUR GÖR MAN IGENTLIGEN? Men eftersom vi bara var på förrätten så var det ju lugnt. Det är gott om tid=)
Helt plötsligt rullar varmrätten in. När hade vi beställt den? Jag var tvungen att fråga vad det var vi hade beställt, Hängmörad entrecote med  friterad färskpotatis och rödvinsås. BRA val!!
För min del hade det kvittat om det hade varit fiskbullar eller annan kattmat. Jag insåg att snart är det dags. Snart ska jag fråga hon som jag har varit tillsammans med i över 10 år, hon som jag har älskat från dag 1, hon jag har upplevt så mycket fram och motgångar med, hon som alltid har ställt upp för mig i vått och torrt,
hon, den helt underbara person som jämt har ett skratt nära till hands. Rak och ärlig. Töntig men samtidigt med en underbar humor, hon som ser värde i det människor gör och inte bara säger, hon som vill allas bästa och oftast glömmer bort sig själv, hon som har så många fina egenskaper att hon knappt vet om dom själv, hon som jag har fått en helt underbar son med, om hon vill bli min fru.
 
Helt plötsligt har jag nästan ätit upp all min mat, du har knappt kommit halvvägs. Jag minns att jag tänkte, "-Bara en tugga till"
Efter 3-4 tuggor bestämmer jag mig:
 
5 minuter senare:
Jag har aldrig sett Carro chockad förut. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte om jag vill se det igen=)
En blandning av skratt och gråt. Att en person kunde bli så hispig, konstig, rolig, söt och underlig på en och samma gång trodde jag inte var möjligt. Jag kommer såklart inte ihåg vad jag sa eller hur jag gjorde. Men svaret kommer jag ihåg, och det kommer jag aldrig att glömma. Om ca 80 dagar hoppas jag att du kommer ihåg vad du svarade denna dag Caroline och att du svarar rätt igen! Det kommer att bli en helt fantastisk dag och jag ser verkligen fram emot att få dela den med er. Väl mött kamrater!
 
 
"- Jag älskar dig Caroline. Det har jag alltid gjort i hela mitt vuxna liv. Det känns konstigt att det är över 12 år sedan jag såg dig första gången på en skola i Strömsund. Det är en lång tid, men ja kommer fortfarande ihåg det. Jag kommer ihåg första gången jag åkte hem till dig i Backe. I erat extremt varma kök, med hela familjen samlad. Ni bjöd på tacos och det var 30 grader kallt ute. Jag hade långkalsonger på mig under mina jeans och en stickad tröja. Ni hade över 30 grader i erat kök.
 
Jag kommer ihåg våran första utlandsresa tillsammans. 6 månader in i förhållandet så bestämmer vi oss för att vi ska åka på en utlandssemester. Efter några dagars funderade så faller valet på Grekland. Väl på planet förstår vi att det finns många olika ställen man kan åka till och Kos kanske inte var det bästa om man ville ha en "romantisk" semester i mitten av 2000-talet. Efter 2 timmar på planet förstod vi hur detta skulle sluta=)
Vårat hotell låg dock några kilometer utanför bargatorna, så vi fick sitta själva på restaurangerna och dricka tequila och bloody mary.
 
Det finns många roliga och konstiga minnen från våran tid tillsammans. Jag får helt enkelt återkomma med de vid ett senare tillfälle. 
 
 
 
 

Dikter, Telegram & Postogram

 

"På ett bröllop kommer det ofta lyckönskningar från personer som inte närvarar på bröllopet. Toastmastern eller toastmadam brukar läsa upp några hälsningar för brudparet och gästerna. Lyckoönskningar kan man skicka via telegram, postogram, mail eller sms. Ett uppskattat inslag brukar vara att skicka med en dikt eller ett roligt citat"

 

För er som vill lyckönska brudparet kan skicka detta till:

 

Sanna Andrén och Pelle Pettersson

Sjöbrisvägen 17

784 37 Borlänge

 

Sanna: [email protected]
Pelle: [email protected]
 
 

Bröllopsresa

 
Då är ledigheten godkänd :) sitter och kollar på lite resemål, men vars åker man i januari om man inte kan vara borta flera veckor? Förslag?
 
Hade vi kunnat vara borta ett tag tro jag vi hade åkt hit ;)