Inbjudningskort påväg

Glad midsommar

 
 

#throwbackthursday

 
Mannens föräldrars bröllopsfoto 1986
 
 
 

Klänning bokad

 
När jag var i Stockholm. Provad jag en klänning som jag inte har kunnat sluta tänka på, så idag ringde jag och bokade en tid för mätning och design. Även fast man har valt klänning syr och ändrar hon i butiken så det blir ens egen och precis som man vill ha det:)
 
 
 

DEL 2

Bakgrundsfakta: Den 4:e december 2002 såg vi våran första bio tillsammans i Östersund. Red Dragon som ingår i en trilogi med Hannibal Lector, (fantastiskt bra filmer. Så har ni inte sett dom så är det bara att slänga er in på tankafetast omedelbart. Tror faktiskt dom finns som böcker också, om det är någon som behöver fördriva mer tid)

Jag, Carro och två till tappra själar hade makat sig till bion, jag minns att jag var lite lätt upprörd över att det inte var fler och kollade, men när jag fick veta att den hade premiär ca en månad tidigare så förstod jag varför.

 

Under alla mina år som jag hade funderat på att fria till Carro hade jag kollat på många ringar och tyckte att nästan alla var fina, så jag hade en klar uppfattning om att det inte skulle bli det minsta problemet att välja en ring. Så på måndagen, den 3:e december tar jag med mig två vapendragare (Martin och Elias) och går med bestämda steg ner på stan och in på guldfynd, tar en nummerlapp och går med all min pondus fram till kassörskan ( Som förövrigt heter Emma och var väldigt trevlig och hjälpsam!)”- Hej! Jag ska fria till min tjej och jag behöver en ring!” Det var det sista självsäkra jag sa den dagen….

Hur vill du att ringen ska se ut? hur stor klack, eller ska den vara slät?, mönster? färg? Diamanter? olika slipningar, hållbarhet, gravering, försäkringar och det viktigaste, storlek .Hur kan de tro att man ska kunna veta allt detta? Att ens ha en chansning om allt detta får ses som ett klart godkänt betyg anser jag. Hur kunde en sån liten grej som en ring bli detta enorma problem? Efter ett bra tag hade jag, med viss hjälp, kommit fram till två olika ringar. Som i sin tur var helt olika varandra! ( Vilket jag inser nu såhär i efterhand var både konstigt och osmart) Jag fick låna med mig bägge två och tog en lunch och gick igenom för-nackdelar.

Under denna process så tar jag en bild på bägge ringarna för att kunna skicka ett mms till en tjejkompis som kanske kunde hjälpa mig med att komma fram till rätt svar. Direkt när jag knäpper bilden fryser jag till. Mina Iphone är kopplad ihop med Ipaden som jag har hemma i lägenheten som carro garanterat sitter och kollar på. Jag försöker att rädda upp situationen genom att skicka över bilderna snabbt som bara den till Elias telefon. Problemet blir tyvärr bara större eftersom han hade en Iphone och det blev skickat som imassage. Så nu fick Carro yttligare en chans att råka förstöra allt, panik!! Mitt i denna otroligt jobba och onödiga situation så kommer jag fram till vilken ring jag skulle välja. Och vips, så var allt problem ur världen! Eftersom halva dagen hade gått så fanns det inte så mycket mer tid att spilla, men nu var det ju bara lite småpyssel kvar, så vad skulle kunna gå fel igentligen?

...

 
 

DEL 1

Ja, detta var ett tag sedan. Jag som ifrån början sa att det skulle vara så kul att ventilera lite åsikter och fakta=) men jag har kommit fram till att jag tycker att det är enklare att läsa än att skriva.

Eftersom detta är en bröllopsblogg och att man ska hålla sig inom det ämnet så tänkte jag att jag ska dela med mig lite av hur det var att fria. Innan jag skriver hur allt gick till så kan jag bara säga att detta är jag glad över bara ska hända en gång i mitt liv!=)

Jag och Caroline har varit tillsammans i över 10 år. Efter bara några månader tillsammans gjorde hon klart för mig att om vi skulle förlova oss så ville hon gifta sig inom ett år. Alltså som man skulle göra det förr i tiden, jag klagade inte.(tanken hade aldrig slagit mig, men jag tyckte att det lät helt rätt. Att gifta sig låg ju hur långt fram i tiden som helst och det passade mig alldeles utmärkt) Detta har jämt legat i mitt huvud, vilket gjorde allt väldigt enkelt de första åren när folk frågade om vi inte skulle förlova oss. Men ju mer tiden gick och dessa frågor dök upp då och då så insåg jag att detta kommer nog hända i framtiden och hur ska jag göra. Några enstaka googlingar och småprat med goda vänner för att luska fram information gjordes och då slog det mig mer för varje gång, detta är ju inte helt okomplicerat!

Tiden gick och jag la allt som hade med frieri på is. Vi åkte till Thailand på min pappas födelsedag 2010 (50 år ung) Mina svärföräldrar åkte ner och överraskade på plats. Nu i efterhand har jag fått höra att de trodde att jag skulle fria till Carro under tiden i Thailand. ( Och förstöra min fars födelsedag? Han som verkligen ÄLSKAR födelsedagar och firande av honom?!)

Den 12:e september 2012 åkte vi till Edinburgh för att fira våran 10-års dag som infaller den 14:e september (Herregud vad jag hoppas att jag skriver rätt siffror just nu!) Jag tror att alla, inklusive Carro hade stora förhoppningar om att dagen äntligen skulle komma. Men jag hade bestämt mig tidigt för att jag inte skulle fria denna dag, jag ville ju inte göra det för uppenbart, jag hade ju trots allt hållt mig i 10 år=)

Direkt när jag vaknade den 15:e september så var den första tanken som slog mig: ”- Va faan har jag gjort?! Hur kunde jag misslyckas med den enklaste uppdrag jag har haft på flera år? Jag menar. allt, verkligen allt hade blivit perfekt. Vi hade drygt ett år tidigare fått en underbar son, vi hade flyttat till en väldigt bra bostadsrätt i bra område, ekonomin var stabil och livet var verkligen i bra fas. Hur kunde jag inte fria till den person som jag verkligen älskar över allt annat? Allt pågrund av att jag inte ville göra det för uppenbart?! Tankarna började sätta igång och jag började känna en stark känsla av obehag (I folkmun kallas det nog panik)

Men den 16:e september kändes det genast mycket bättre, det hade gått en dag och vad gör väl några år till i letandet efter det perfekta tillfället hade smugit sig in i min halvstora hjärna. Tiden gick, jag hade otroligt mycket att göra både på jobbet och privat med dömning, renovering, båtköp, bilköp, Mio mm.

Men så, i en halv-varm bastu i ett snörikt?! Trysil tillsammans med några nakna och svettiga killar (Marcus och Elias, som är mina bestmans) så kläcker jag ur mig att jag nog ska fria till Caroline den 4:e december ( 4 dagar senare). Idèn är fantastiskt tycker alla.

 

Vackert socker

 
Bröllopstårtan är designad, snacks och annat gott är bestämt:)
kommer bli jättefint!
 
  
 

Lindberg

 
 
 
 

Stockholm

 
Onsdag till fredag spenderade bruden och brudtärnan Anna dagarna i stora staden, en konsert var det som drog men det har också sprungits massor i bröllopsbutiker. Det kan iaf konstateras att det finns butiker med olika mycket lyx:) En ny klänning har hittats, den slog helt klart den i Borlänge! SÅ VACKER! numera vågar bruden inte säga att det är klart, utan säger bara att det finns en som slår dom andra:) En annan brud var också med i Stockholm, Annas syster Malin. En underbar helg, kort och gott.